Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie.

Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Zgodnie z art. 24 ust. 1 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (t. j. Dz. U. z 2016 r., poz. 922 ze zm.) informujemy, iż administratorem danych jest przedsiębiorca Jarosław Mika, ul. Józefa Sierakowskiego, nr 12, lok. A, 05-500 Piaseczno. Przedmiotowe dane przetwarzane są w celu realizacji umów zawieranych z klientami, w tym również obsługi procesów reklamacyjnych oraz dochodzenia roszczeń. Podanie danych osobowych jest dobrowolne, jednak konieczne w celu realizacji umów zawieranych z klientami, w tym również obsługi procesów reklamacyjnych oraz dochodzenia roszczeń, a każda osoba ma prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania.


Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych?

Administrator danych przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez Przegląd Piaseczyński, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach Przeglądu Piaseczyńskiego, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń.


Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes Administratora Danych Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań.

Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć. Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Możesz żądać od Administratora Danych: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora.

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Reklama

Strona społecznościowa

Reklama

Reklama